Kristina Areskoug-Josefsson

Professor i Folkhälsa och Rehabilitering, Docent i Kvalitetsförbättring inom hälsa och välfärd & Specialistfysioteraput inom Reumatologi, med forskning främst inom samskapande av hälsa och välfärd, arbetsrelaterad hälsa och sexuell hälsa. Läs mer om min forskning på https://ju.se/personinfo.html?sign=arekri

Mer om mig:
Arbetade i många år på Värnamo sjukhus som fysioterapeut och som forsknings- och utvecklingssamordnare, innan jag 2016 gick över helt till att arbeta på Jönköping Academy for Improvement of Health and Welfare. Jag har även en 20%-tjänst vid Atferdsvetenskaplig institution vid Oslo Metropolitan University sedan 2017. 2015 vann jag Guldskalpellen Årets Banbrytare 2015 för gränsöverskridande forskningsinsatser.

Min fritid tillbringar jag helst utomhus – paddling, snowboard, orientering, ridning, bad, längdåkning, inlines, löpning, rodd, utförsåkning – det är helt enkelt roligt att träna! Utöver aktiva sysselsättningar är jag en klassisk bokslukare, en all-läsare utan favoritgenre som konsumerar böcker varvat med småkakor.

Drivkraft: Viljan att göra bättre!

Publikationer: https://ju.se/personinfo.html?sign=arekri

Sociala medier: Twitter @tinaareskoug

Inlägg av Kristina Areskoug-Josefsson:

Äntligen sex i fokus!

Nu händer det!, tänkte jag när Reumatikerförbundet bad mig att hjälpa till med en broschyr […]

Lästid: 4-6 minuter