Anmälan är öppen från 15 mars inför HT och från 15 september inför VT. För kurser stänger anmälan i slutet av april respektive slutet av oktober. Seminarier, verkstäder och coachning kan man anmäla sig till ända fram till en vecka före aktivitetsstart.
Innehåll
Att skapa samverkan i olika typer av grupper är spännande men kan också vara utmanande.
En väl fungerande grupp kan ge mycket kunskapsmässigt för gruppmedlemmarna och även underlätta för läraren. En grupp som inte fungerar kan däremot generera mycket mer arbete än planerat. Därför är det viktigt att som lärare känna till de faktorer som skapar förutsättningar för grupper att fungera optimalt oavsett gruppkonstellation.
Denna kurs vill både belysa faktorer som möjliggör för en grupp att fungera väl men också lyfta utmaningar. Kursen kommer också ge exempel på hur du som lärare kan lägga upp din undervisning med olika typer av grupper.
Horisontella mål för Educate-aktiviteter
De horisontella målen är att stärka och ge läraren möjlighet att lösa problem i pedagogiska miljöer, främja och delta i kollegialt lärande och samverkan, och utöka sin pedagogiska repertoar för att underlätta livslångt lärande.
Material och inspiration
Information till kursdeltagare
Till dig som blivit antagen till Kollaborativt lärande och har fått ett antagningsbesked från antagningen vid JU!
Lärplattform
I kursen använder vi oss av Canvas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som digital plattform. För att komma åt kursaktiviteten på Canvas använder du ditt studentkonto.
OBS! Om du inte redan har ett studentkonto så skapas ett sådant vid antagning. Det gäller även dig som är JU-anställd.
Studentkonto och registrering
Om du inte har aktiverat ditt studentkonto måste du göra det:
- Gå till activation.ju.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
- För JU-lärare:
- Välj Jönköping University Login för att aktivera studentkontot med hjälp av inloggningen till ditt personalkonto på JU.
- För externa deltagare:
- Om du inte arbetar vid JU och därmed inte har ett personalkonto, ska du i stället välja knappen BankID eller Engångskod.
- Följ sedan steg-för-steg-guiden där registrering på kurs sker, lösenordet sätts och kontot aktiveras.
Du som redan har ett aktivt studentkonto loggar in i Student-Ladok och registrerar dig. Efter kontoaktivering och registrering samt aktivering av multifaktorautentisering (MFA) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. går det att logga in med studentkontot i Canvas. Du som nu har både ett personalkonto och ett studentkonto kan använda två olika webbläsare för att enklare hålla isär inloggningarna.
Schema
Schema är tillgängligt på ju.se/schema Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från början av april för höstterminen och från november för vårteminen. Ta chansen och boka upp datumen så snart som möjligt så att du undviker krockar med kurser som du undervisar!
Om du inte kan delta
Om det visar sig att du inte har möjlighet att gå kursen, ber vi dig att du hör av dig senast 10 arbetsdagar före kursstart till educate@ju.se. Vid senare återbud eller avhopp tidigt under kursen kommer din avdelning att debiteras en kursavgift.
Vidarebefordra e-post
För att underlätta för dig att hålla koll på mejl som kommer till studentkontot föreslår vi att du vidarebefordrar studentkontots mejl till en e-postadress du redan använder.
Fakta
Kursplan (.pdf)
Kostnad
För JU-anställda: gratis
För deltagare anställda utanför JU: 3450 SEK exkl. moms