Blivande studenter besökte JU på förhandsvisning

Åhörare i en aula

Lördagen den 25 maj bjöd Jönköping University (JU) in presumtiva studenter till den årliga förhandsvisningen PrevJU. Närmare 400 personer fick en förhandsvisning av de fyra fackhögskolorna, studentlivet och staden Jönköping.

– Det är en mycket viktig dag för studenter som sökt till oss att de kan komma hit och kolla in JU och Jönköping innan de börjar sina studier, säger Anders Wadell på kommunikationsavdelningen som projektleder PrevJU.

Studentambassadörer, studentkåren, fackhögskolornas studerandeföreningar och kommunen ställde upp för att visa det allra bästa med Jönköping som studentstad och vad som väntar framöver med bland annat studier, sociala aktiviteter, inspark och hur man hittar bostad.

En person med svart tshirt

Mats Gerdes från Herrljunga

Mats Gerdes kom till PrevJU från Herrljunga och han ska studera civilekonomprogrammet till hösten.

– Det har varit roligt och intressant att se skolan och även hur campus ser ut. Intrycken jag har fått av JU att det är en bra känsla och god samhörighet. Man får känslan av att det liksom alltid finns någon här eller någonting att göra, särskilt med studentkåren och liknande, sa Mats.

Bland kebabrullar och polkagrisar

– Vad jag vet är vi det enda lärosäte som arrangerar en större riktad dag som denna till studenter som har sökt en utbildning. Det gäller att hålla intresset varmt så att de som har sökt också kommer hit och blir JU:s nya studenter till hösten, säger Anders.

Förutom information i aulan bjöd dagen på rundvandring på campus i ett strålande väder. Det bjöds på kebabrullar och alla fick med sig en goodiebag hem med bland annat grännapolkagrisar och lokalproducerad cider. Och självklart fick besökarna en JU t-shirt så att de redan nu kan klä sig snyggt i sommar.

2024-05-29