Grundtvig fortbildning

Cecilia Bjursell, Latifa El Morabit och Rudolf Meier håller upp sina diplom efter avslutad Grundtvigkurs om wikis och bloggar i Aten. Grundtvig är den del av Programmet för livslångt lärande som riktar sig mot vuxnas allmänna lärande.

Cecilia Bjursell från Encell fick ett stipendium från Programmet för livslångt lärande för att åka till Grekland på en kurs om wikis och bloggar. Det blev en lärorik vecka där modern teknik blandades med historiska kunskaper. Gruppen tillbringade mycket tid ihop och personkemin var toppen. Det mest förvånande efter denna vecka var den ökade känslan av att ingå i en Europeisk gemenskap. Kursen rekommenderas varmt och den som är snabb hinner med en ansökan till höstens omgångar.

Klicka här för en längre rapport (pdf, 1.6 MB).

Grundtvig ska stödja lärande för hela livet, och de aktiviteter som genomförs inom programmet ska bidra till att höja nivån på kunskaper, färdigheter och kompetens bland den vuxna befolkningen. 2013 är sista året att söka Grundtvig i den form som finns idag. EU-kommissionen arbetar fram ett nytt utbildningsprogram som ska gälla mellan 2014-2020.

Xristos Karageorgopoulos, Greece, Latifa El Morabit, Belgium, Rudolf Meier, Germany och Cecilia Bjursell gör ett studiebesök på Akropolis.

Grundtvigkursen bjöd inte bara på ämnesinlärning enligt kursens schema om wikis och bloggar. Genom studiebesök fick vi fördjupa oss i den grekiska historien och bland annat besöka Akropolis var fantastiskt. Dessutom gav dessa studiebesök mycket utrymme för diskussioner och jämförelser kring nuläget i olika Europeiska länder.

Rudolf Meier och Latifa El Morabit i klassrummet.

2013-05-28