student
Sidan uppdaterad 2013-06-18

Stipendier

Sedlar och mynt

Här hittar du stipendier med begränsad och löpande ansökningstid för dig som är student vid Jönköping University.

Som student har du tillgång till Global Grants databas för stipendier och anslag. Du når den via skolans nätverk gratis. Ett bra sätt att finansiera en del eller hela sin studietid.

 • Tillväxtstiftelsens stipendium för entreprenörer

  Tillväxtstiftelsen är en stiftelse som drivs med syfte att stimulera kreativitet och entreprenörskap i Jönköpings län. Stiftelsen står bland annat bakom utmärkelsen Årets Nytänkare – ett bidrag som årligen delas ut till entreprenörer i Jönköpings läns alla kommuner, för sin förmåga att tänka kreativt och nytt. Nu instiftar Tillväxtstiftelsen ett nytt stipendium för individer verksamma inom socialt entreprenörskap.
  Läs mer
 • Kredity Stipendium för ekonomi

  Studerar du ekonomi, statsvetenskap, juridik eller internationella relationer och ska skriva en uppsats under vårterminen? I sådana fall kan du ansöka om Kredity Stipendium på 5000 kr .
  Läs mer
 • Uppsatstävling om livslångt lärande

  Varje år utlyser vi på Encell en tävling riktad till studenter som skriver sin uppsats på svenska högskolor och universitet, de två bästa uppsatserna belönas med 10 000 kronor vardera.
  Läs mer
 • MBA Stipendiet 2022

  Få ditt livs utmaning finansierad med ett MBA-stipendium! Dagens industri, utbildning.se och Handelshögskolan i Stockholm ger dig en unik chans att höja din kompetens och skapa ett ovärderligt nätverk. Nominera dig själv eller en vän till ett MBA-stipendium på Handelshögskolan i Stockholm, värt 495 000 kr.
  Läs mer
 • Smålands Gille Stipendium

  Smålands Gille i Stockholm är en sammanslutning för smålänningar och ölänningar i Stockholm. Gillets syfte är att samla medlemmarna till olika aktiviteter för att skapa samhörighet och trevnad. En viktig del av verksamheten är att stärka kontakterna med hembygden. Två stipendier värda 30000 kr styck finns nu att söka.
  Läs mer
 • Dick Birgerssons Minnesfond

  Student vid Tekniska Högskolan i Jönköping, som visat speciellt prov på entreprenörskap, innovationer och nytänkande kan tilldelas Dick Birgersson-stipendiet.
  Läs mer
 • Civilsamhällets uppsatsstipendium 2021

  Har du skrivit en uppsats om civilsamhället? Bidrar din uppsats till ny kunskap om det civila samhällets
  betydelse, roller och ansvar i samhällsutvecklingen? Då har du chansen till ett stipendium om 10 000
  kronor! Stipendiet avser uppsatser som skrivits hösten 2020 och våren 2021 och delas ut av Ideell Arena.

  Läs mer
 • Ekonomifokus stipendium inom fastighet och ekonomi

  Hojjo Sverige AB är företaget bakom ekonomi- och fastighetssajten Ekonomifokus.se. Du som studerar på universitet eller högskola i Sverige kan nu ansöka om våra stipendier inom ekonomi och fastighet. Du som studerar utomlands är också varmt välkommen att ansöka.
  Läs mer
 • Compricers Ekonomistipendium

  Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi brinner för att göra svenska hushåll lite rikare och att sprida kunskap om privatekonomi. Nu vill vi belöna dig som bidragit till att öka kunskapen inom vår bransch. Compricers Ekonomistipendium delas varje år ut till den bästa uppsatsen inom privatekonomi. Stipendiet är värt 20 000 kronor.
  Läs mer
 • West Art logotype

  Stipendiet "Code for good" 15 000 kronor

  West Art Communication AB vill stödja en blivande
  utvecklare med ett stipendium om 15.000kr.
  Du som söker vill göra skillnad för samhället vi lever i
  och har kunskap om webb/app-kodning för att på
  egen hand kunna genomföra din idé.

  Läs mer
 • Hyresgästföreningens uppsatsstipendium 2021

  Hyresgästföreningen utlyser under 2021 ett stipendium på högst 25 000 kronor för en kandidat- eller masteruppsats på temat bostadspolitik och hyresmarknaden. Arbetet ska vara skrivet eller publicerat under perioden 1 januari 2021 till 31 juli 2021
  Läs mer
 • Entreprenör-stipendiet

  Vi på Entreprenören.nu vill se fler hungriga entreprenörer. Därför har vi valt att dela ut ett stipendium på 5 000 kronor till dig som studerar och som är intresserad av att starta eget.
  Läs mer
 • Morebanker Stipendium

  Morebanker hjälper människor att hitta sina bästa lån genom att göra lånemarknaden mer transparant.
  Vi tror att studier är med och skapar en ekonomisk trygghet i framtiden, men vi vet också att det kostar mycket att starta sina studier både i Sverige och utomlands.
  Därför vill vi bidra genom att hjälpa unga svenska ekonomistuderande att finansiera studiematerial vid studiestart och delar därför ut 5.000 SEK inför början på årets terminer.

  Läs mer
 • NTF Uppsatsstipendium

  För att väcka intresse för trafikundervisning bland blivande lärare delar Trafiken i skolan och NTF ut ett uppsatsstipendium. Vi delar ut 5 000 kronor till bästa uppsats på grund- eller avancerad nivå som skrivs inom ramen för grundlärarprogrammet eller ämneslärarprogrammet. Uppsatsen ska behandla trafikundervisning i grundskolan och ska omfatta minst 15 hp. Stipendiet kan delas ut till en eller flera personer.
  Läs mer

Löpande ansökningstid

Stiftelsen Fonden för exportutveckling

Ska du jobba med ett projekt som främjar svensk export?

Då är du välkommen att söka våra stipendier. Fonden för Exportutveckling utlyser två gånger per år, under våren (deadline 15 mars) och hösten (deadline 1 oktober), i samarbete med ICC och Ehrenfr. och Lola Owesens Stipendiefond, ett antal stipendier för projekt som syftar till att utveckla och stärka svensk export. Även du som är praktikant vid svenska handelskammare i utlandet, konsulat eller Business Sweden-kontor kan ansöka för ett specifikt projekt som du ska genomföra under praktiktiden. Det du ska tänka på när du söker stipendiemedel är att du kan argumentera för ett tydligt exportsyfte.

Du kan även söka stipendium om du arbetar vid ett startup-företag, förutsatt att resultatet från "exportprojektet" kan bli offentligt.

Inbjudan att söka våra stipendier skickas ut brett under vår och höst, bland annat till universitet/högskolor i Sverige samt till handelskammare i utlandet.

Fondens kriterier

Stipendieansökan skall innehålla:

 • En noggrann beskrivning av projektet med syfte, förväntat resultat, budget och tidsplan
 • Dokumentation av den/de sökandes kvalifikationer för att kunna genomföra projektet/arbetet (gärna med kort skriftlig kommentar från handledare, institutionsledning eller motsvarande)

Se intresseanmälan för stipendium här

Avfall Sverige

Stipendierna delas ut till de mest förtjänstfulla uppsatserna eller examensarbetena på grundnivå och som läggs fram och godkänns under innevarande kalenderår. Ansökan senast vid utgången av samma kalenderår som uppsatsen/examensarbetet godkänns.


Mystep Stipendium

För att bidra ännu mer har vi lanserat ett stipendium som du som student kan ansöka om. Mysteps stipendium är värt 5 000 kr och delas ut 2 gånger per år till dig som studerar ekonomi och skriver en C- eller D-uppsats.

Sista ansökningsdag är normalt sista april och september årligen.

Läs mer om Mystep Stipendiet härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.