student
Sidan uppdaterad 2013-06-18

Stipendier

Sedlar och mynt

Här hittar du stipendier med begränsad och löpande ansökningstid för dig som är student vid Jönköping University.

Som student har du tillgång till Global Grants databas för stipendier och anslag. Du når den via skolans nätverk gratis. Ett bra sätt att finansiera en del eller hela sin studietid.

 • Stipendiefonden för Svensk Utlandsungdom

  Management Trainee position. International Trade Scholarship. Stipendiefonden för Svensk Utlandsungdom lämnar ett stipendium till Svenska Handelskammaren i Nederländerna för att utbilda unga, kreativa affärsbegåvningar inom internationell handel och industri.
  Läs mer
 • Agneta och Gunnar Nilssons stipendium för studier av interkulturella relationer

  SWEA Internationals stipendium på USD 10.000, tilldelas välmeriterad masterstuderande eller forskarstudent i ämnen som rör interkulturella relationer.
  Läs mer
 • Gull och Stellan Ljungbergs Stiftelse, Management trainee

  Gull & Stellan Ljungbergs Stiftelse lämnar ett stipendium till Svenska Handelskammaren i Nederländerna för att utbilda unga, kreativa affärsbegåvningar inom internationell handel och industri. Läs mer om Gull & Stellan Ljungbergs Stiftelse här.
  Läs mer
 • Årets survey-uppsats 2022/2023

  Surveyföreningen utser även i år vinnare i tävlingen Årets bästa surveyuppsats. Prissumman är 7 500 kronor och överlämnas i samband med Surveyföreningens årsmöte och årskonferens i mars 2023.
  Läs mer
 • Elyns Stipendium

  Är du intresserad av att skriva din C- eller D-uppsats inom hållbar utveckling och förnybar energi? Elyn är en nytänkande jämförelsetjänst för elavtal med ett särskilt fokus på förnyelsebar el. Vi vill bidra till en långsiktig och hållbar utveckling av energimarknaden för att undvika en kommande klimat- och miljökris.
  Läs mer
 • Yta.se Klimatstipendium

  yta.se klimatstipendium syftar till att katalysera och bringa framgång till framstående forskning inom fastighetsbranschens miljöpåverkan.
  Läs mer
 • Ekonomiskt stöd till studier (skrifter) om svenskt folkbildningsarbete

  Stockholms Arbetareinstitutsförening har sedan 1948 lämnat bidrag till spridning av studier om folkbildningsarbete i Sverige.
  Läs mer
 • Likvidums stipendium

  Studerar du ekonomi eller har du nyligen avslutat studier i ekonomi? Sök vårt stipendium Vi delar ut 5 000 kronor varje år. Nytt för i år! Vi delar även ut 5 000 kronor till utlandsstudier, alla studenter är inkluderade.
  Läs mer
 • Smålands Gille Stipendium 2022

  Smålands Gille i Stockholm är en sammanslutning för smålänningar och ölänningar i Stockholm. Gillets syfte är att samla medlemmarna till olika aktiviteter för att skapa samhörighet och trevnad. En viktig del av verksamheten är att stärka kontakterna med hembygden. Prissumman är 30 000 kronor.
  Läs mer
 • Kredity stipendium

  Studerar du ekonomi, statsvetenskap, juridik eller internationella relationer och ska skriva en uppsats under vårterminen? I sådana fall kan du ansöka om Kredity Stipendium på 5000 kr .
  Läs mer
 • Lavendlas stipendium för hållbarhet 2022

  Vi kan aldrig betona nog hur viktigt hållbart och klimatvänligt företagande är för att nå de högt uppsatta utsläppsmålen på nationell och EU-nivå. Lavendla vill självklart vara en del av utvecklingen och bidra på alla sätt vi kan. Som ett led i det arbetet att bli mer klimatvänliga, utlyser vi ett stipendium på 10 000 kr, som avser uppsats eller forskning, inom hållbarhet och minskad klimatpåverkan.
  Läs mer

Löpande ansökningstid

Stiftelsen Fonden för exportutveckling

Ska du jobba med ett projekt som främjar svensk export?

Då är du välkommen att söka våra stipendier. Fonden för Exportutveckling utlyser två gånger per år, under våren (deadline 15 mars) och hösten (deadline 1 oktober), i samarbete med ICC och Ehrenfr. och Lola Owesens Stipendiefond, ett antal stipendier för projekt som syftar till att utveckla och stärka svensk export. Även du som är praktikant vid svenska handelskammare i utlandet, konsulat eller Business Sweden-kontor kan ansöka för ett specifikt projekt som du ska genomföra under praktiktiden. Det du ska tänka på när du söker stipendiemedel är att du kan argumentera för ett tydligt exportsyfte.

Du kan även söka stipendium om du arbetar vid ett startup-företag, förutsatt att resultatet från "exportprojektet" kan bli offentligt.

Inbjudan att söka våra stipendier skickas ut brett under vår och höst, bland annat till universitet/högskolor i Sverige samt till handelskammare i utlandet.

Fondens kriterier

Stipendieansökan skall innehålla:

 • En noggrann beskrivning av projektet med syfte, förväntat resultat, budget och tidsplan
 • Dokumentation av den/de sökandes kvalifikationer för att kunna genomföra projektet/arbetet (gärna med kort skriftlig kommentar från handledare, institutionsledning eller motsvarande)

Se intresseanmälan för stipendium här

Avfall Sverige

Stipendierna delas ut till de mest förtjänstfulla uppsatserna eller examensarbetena på grundnivå och som läggs fram och godkänns under innevarande kalenderår. Ansökan senast vid utgången av samma kalenderår som uppsatsen/examensarbetet godkänns.


Mystep Stipendium

För att bidra ännu mer har vi lanserat ett stipendium som du som student kan ansöka om. Mysteps stipendium är värt 5 000 kr och delas ut 2 gånger per år till dig som studerar ekonomi och skriver en C- eller D-uppsats.

Sista ansökningsdag är normalt sista april och september årligen.

Läs mer om Mystep Stipendiet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Cookieinställningar